Direct naar project

Klik hieronder op een plaats om de projecten in deze plaats te bekijken.

't Goy

Achterberg

Alphen (NB)

Amersfoort

Apeldoorn

Arnhem

Baarn

Barneveld

Bennekom

Beuningen

Breda

Bunschoten

Bunschoten-Spakenburg

Dongen

Driebergen

Duiven

Ede

Eefde

Elden (Arnhem)

Elspeet

Elst (GLD)

Ermelo

Etten-Leur

Gorinchem

Harderwijk

Harskamp

Heerde

Heteren

Hoog-Keppel

Kaatsheuvel

Kesteren

Kootwijk

Kootwijkerbroek

Laag-Soeren

Leusden

Lunteren

Nieuwegein

Nijkerk

Nijkerkerveen

Nunspeet

Oene

Oudenbosch

Putten

Raamsdonk

Renkum

Renswoude

Rijen

Rockanje

Roermond

Roosendaal

Schalkhaar

Schalkwijk

Scherpenzeel

Soest

Soesterberg

Terheijden

Terschuur

Tiel

Twello

Utrecht

Vasse

Veenendaal

Velp (GLD)

Voorthuizen

Vught

Wageningen

Waspik

Wekerom

Woudenberg

Wouw

Zeist

Zutphen

Zwartebroek

Ik heb belangstelling

Wilt u op de hoogte gehouden worden van een project? Selecteer deze dan hieronder en laat uw gegevens achter in het belangstellendenformulier.

't Goy

Achterberg

Amersfoort

Apeldoorn

Baarn

Barneveld

Beuningen

Breda

Bunschoten-Spakenburg

Dongen

Duiven

Eefde

Elspeet

Ermelo

Gorinchem

Heerde

Hoog-Keppel

Kaatsheuvel

Kesteren

Kootwijkerbroek

Laag-Soeren

Nieuwegein

Nijkerk

Nunspeet

Oudenbosch

Putten

Renkum

Rijen

Schalkhaar

Schalkwijk

Scherpenzeel

Soest

Twello

Vasse

Veenendaal

Velp (GLD)

Voorthuizen

Wageningen

Wekerom

Zeist

Voorthuizen Blankensgoed

Consument Gericht Bouwen

Op de stoel van de Architect in Blankensgoed

In woonwijk Blankensgoed heeft De Bunte 13 rijwoningen (4 hoekwoningen en 9 tussenwoningen) in de nieuwe uitbreidingswijk van Voorthuizen ontwikkeld.

Dit project onderscheidde zich door het Consument Gericht bouwen. De consument kreeg de mogelijkheid om zelf de indeling en de gevels van het huis samen te stellen. De architect van dit project, Arjan Hofland uit Barneveld, heeft voor de consument een plan ontworpen, waarbij de consument zelf een aantal mogelijkheden kreeg om zijn woning in te delen en van een unieke gevel te voorzien. Deze nieuwe manier van ontwikkelen werd door de consumenten positief ontvangen.

Uitgangspunt voor het plan was, dat de kopers een groot aantal keuzemogelijkheden kregen. De aankoop van een woning is een grote en ingrijpende aanschaf, maar de keuzevrijheid is vaak beperkt. De consument verlangt maatwerk en keuzevrijheid. Bij dit project is gekozen voor een benadering waarbij de koper naar eigen inzicht zijn woning kon samenstellen. Voor de begane grond en verdieping werden meerdere indelingen ontworpen waaruit men kon kiezen. Voor de gevels werden vijf opties ontworpen, variërend van klassiek tot modern. Bij iedere geveloptie hoorde een andere baksteen, variërend in de kleuren rood, grijs en zwart en van vormbak tot handvormsteen. Het leuke aan deze opzet is dat vooraf niet bekend is hoe het woonblok eruit gaat zien. De enige spelregel was dat er geen twee dezelfde gevels naast elkaar gekozen konden worden.

De architectuur is strak en modern maar met gebruik van duurzame traditionele materialen als baksteen en houten kozijnen. Tussen de woningen is een duidelijke verticale sponning in het metselwerk van de gevels gecreëerd. De sponningen zijn bepalend voor de verticale geleding van de gevels. Dankzij de keuzevrijheid van gevels onderscheidt iedere woning zich van zijn buren. Elk huis is niet opgenomen in een groot blok, maar heeft een duidelijke eigen uitstraling.

Het project bestaat uit twee woonblokken van respectievelijk 6 en 7 woningen. De gevels van de hoekwoningen grenzend aan de openbare ruimte, zijn markant in het straatbeeld opgenomen. Geen dichte gesloten kopgevels maar een uitbouw over twee lagen met veel glas. Ook de tuinafscheidingen bij de hoekwoningen sluiten integraal aan bij de omgeving.