Direct naar project

Achterzijde Landgoed

Lunteren Landgoed van Schothorst

Rijksmonumentale herontwikkeling

‘Exclusief Monumentaal Wonen’, in een bosrijke omgeving, dicht bij vele voorzieningen. Zo kan het Landgoed Van Schothorst het beste worden omschreven. Exclusief, omdat er geen vergelijkbaar complex is in Nederland. Maar ook omdat de grote privé-buitenruimten veel privacy bieden en het afwerkingsniveau van de 12 appartementen en 1 vrijstaande woning bijzonder hoog is.

Eigen inbreng van kopers was volop mogelijk. De locatie ligt in een schitterende omgeving. En niet in de laatste plaats maakt de rijke historie van het totale complex het landgoed tot een unicum.

Het gebouw is voorzien van beeldhouwwerken in de gevels en twee grote zandstenen sculpturen op het terras. Niet alleen het gebouw is van grote architectuur-historische waarde, ook de tuin en het park, ontworpen door tuinarchitect Wim Sluiter, hebben een aanzienlijke landschappelijke waarde. Het omliggende landgoed is in de loop der tijd in een verwilderde staat geraakt. De projectontwikkelaar De Bunte geeft blijk van een grondige aanpak door ook het omringende groen volledig te herstellen volgens de oorspronkelijke architectuur.

De appartementen in het rijksmonument zijn compleet en luxueus afgewerkt afgewerkt met een keuken, sanitair, afgewerkte wanden en vloeren, vloerverwarming op de begane grond, beveiligingssysteem, zonwering, afsluitbaar hekwerk, een gashaard en een ruime garage. Bij de verdere inrichting van de woningen is gebruik gemaakt van de kennis van een interieurstyliste. Een totaalconcept, waarbij het ‘turn key’-aspect tot in de finesses is doorgevoerd.

Het Landgoed Van Schothorst is in een exclusieve monumentale setting ontwikkeld. Elk appartement heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voorziet in veel privacy. De royale privé buitenruimten hebben vrij uitzicht op het monumentale park met zijn bijzondere sculpturen en een historisch waterbassin.