Welkom in Dongen

De Gemeente Dongen bestaat sinds 1 januari 1997 uit de hoofdplaats Dongen, het landelijk gelegen dorp ’s-Gravenmoer en de kleine, groene kernen Dongen-Vaart en Klein-Dongen. Het dorp ligt in midden het Bourgondisch Hart van Brabant en is ideaal gelegen in de driehoek Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch, vlakbij de uitvalswegen als de A27 en de A59. Op zo’n 7 kilometer afstand vind je de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ook dicht bij zijn de Biesbosch en de vestingsteden Geertruidenberg en Heusden. 

In Dongen is er altijd iets te beleven. De gemeente Dongen telt ruim 25.000 inwoners en kent een rijk verenigingsleven, met als hoogtepunt de jaarlijkse Zomerspelen, waar jaarlijks bijna 3.000 kinderen aan deelnemen. Daarnaast zijn er volop bezienswaardigheden te vinden in Dongen. Mooie kerken, monumenten villa’s, herenhuizen en prachtige dorpsgezichten kom je tegen in het dorp. 

Onderwijs

Op het gebied van onderwijs zijn er vele mogelijkheden in Dongen. Zo zijn er diverse basisscholen in het dorp en kunnen uw kinderen terecht bij het Cambreur College voor onderwijs aan het VMBO tot tweetalig VWO. 

Recreatie in overvloed

Wie van wandelen en fietsen houdt, wordt op zijn wenken bediend. Dongen is bij uitstek een gemeente om fietsen of wandelend te ontdekken. Via het wandel- en fietsknooppuntennetwerk plan je je eigen route en zal je verrast worden door de alle rust en de mooie omgeving. 

© Copyright 2020 | Webdesign Ede Memorise