Page 11 - Rengerswetering - Het derde eiland
P. 11

    BIJZONDERE PLEKKEN
Bijzondere plekken in of grenzend aan deze eerste fase zijn het groene plein aan de wetering bij de toegang van het eiland, de rug-aan-rug- woningen daar vlakbij en de centraal op het eiland gelegen groene ruimte, die onderdeel is van de doorgaande, door knotwilgen begeleide  etsroute.
DE HOEVE
De rug-aan-rugwoningen zijn ontworpen als een hoeveachtig ensemble op een erf, compleet met leilinden en hagen. Beeldbepalend is de grote kap waaronder alle woningen zich bevinden. De gevels zijn verrijkt met sierlijsten, hanenkammen boven de kozijnen en horizontale gele banden in het metselwerk. De individuele bergingen zijn als een houten schuur met een geïsoleerd golfplaten dak aangebouwd aan de hoofdbouw.
CENTRALE GROENRUIMTE
De woningen rondom deze centrale driehoekige groenruimte hebben een eigen en samenhangend karakter, in navolging van de bebouwing rond deze groene route op de eerste twee eilanden. Het wordt zo tot een herkenbare plek, waar de langskomende  etser zich kan oriënteren. Kenmerkend zijn de chalet-achtige elementen in de topgevels, de gele banden in het metselwerk en de witte gevelaccenten.
F.O.J. Schönberger, Geesink Weusten Architecten
Rengerswetering
VOORTDUREND IN ONTWIKKELING
Nieuwbouwproject Rengerswetering is al sinds 2008 continu in ontwikkeling. Eiland voor eiland wordt het gebied getransformeerd tot woonwijken.
Elk eiland kent zijn eigen karakter door de bewust gekozen diversiteit in stedenbouwkundige opzet en architectuur. Ondanks de verschillen vormen de eilanden één geheel en zijn aan elkaar verbonden door middel van een groene as. Nu de eerste twee eilanden zijn afgerond, wordt in het verlengde hiervan het derde eiland ontwikkeld.
En ook nu weer geldt dat het een unieke uitstraling zal krijgen vanwege opnieuw een eigen karakter door afwijkende opzet en architectuur.
11
| Rengerswetering Bunschoten





















































































   9   10   11   12   13