Page 7 - Rengerswetering - Het Derde Eiland - Fase 2
P. 7

   Gemeente Bunschoten
Bert Koops
Eiland 3 van Rengerswetering is volop in ontwikkeling. We zijn er dan ook trots op u nu deze nieuwe fase te kunnen presenteren. Bunschoten groeit! En Bunschoten bruist. Want met de komst van weer een nieuwe fase
zal de activiteit in ons toch al zo gezellige dorp alleen maar toenemen. Samen met projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed hebben we hard gewerkt aan een mooie nieuwbouwwijk die past binnen het landelijk karakter van Bunschoten en voldoet aan de woonwensen van deze tijd.
Bunschoten is een prachtig dorp op een ideale plek, waar inwoners, ondernemers en recreanten plezierig wonen, werken en verblijven. De landelijke ligging aan het Eemmeer zorgt voor een aantrekkelijk en rustig leefklimaat. Daar zijn we zuinig op. En we willen het graag met u als toekomstige bewoner delen. In Bunschoten hebben we oog voor elkaar. We worden vaak een hechte gemeenschap genoemd. Daar zijn we blij mee. Want wonen in een omgeving waar je welkom bent, voelt niet alleen goed, het voelt als thuiskomen.
We hebben gekeken naar de behoefte van de woningmarkt. Daaruit
bleek dat er ruimte gemaakt moest worden voor zowel starters als door- stromers. Hierbij hebben we telkens rekening gehouden met het unieke karakter van het dorp. Tijdens het ontwerpproces is er naast kwantitatieve aspecten ook nadrukkelijk aandacht besteed aan de kwalitatieve aspecten van het wonen. De nieuwe wijk moet naadloos aansluiten op de sfeer
die Bunschoten zo kenmerkt. En daar zijn we in geslaagd, want opnieuw ademt deze uitbreidingswijk de nostalgische sfeer uit zoals we die kennen van de eerste twee eilanden. Rijk gedetailleerd en voorzien van woon- genotverhogende elementen.
Het derde eiland biedt een divers woningaanbod. Zo zijn er appartemen- ten, eengezinswoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen in het plan opgenomen. Door het diverse aanbod dat aansluit bij de eerdere fases van Rengerswetering is er voor zowel starters als door-
stromers een breed aanbod en maakt het plan als geheel de wijk sociaal en levendig en daarmee prettig om te wonen. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema. Ook daaraan is uiteraard gedacht. Deze nieuwe fase is dan ook ontwikkeld geheel in aansluiting op de actuele duurzaam- heidseisen. En dat merkt u straks!
Het kopen van een huis is een belangrijke mijlpaal. De leefbaarheid, ligging en voorzieningen zoals sport- en speelvoorzieningen, maar ook onderwijsmogelijkheden zijn voor de juiste keuze van groot belang. Bunschoten biedt alle faciliteiten in ruime mate. Ik wens u veel plezier en wijsheid toe in het maken van de juiste keuze. Ons dorp breidt uit en u kunt daarbij zijn. Voor straks veel woongenot toegewenst!
Met vriendelijke groet,
Bert Koops; Projectwethouder Rengerswetering.
7
 | Rengerswetering Bunschoten
   5   6   7   8   9