Page 45 - De Loohof - Buitengewoon wonen
P. 45

      4
10 7
AARDGASLOOS
Nederland wil zo snel mogelijk een samenleving worden met zo min mogelijk co2-uitstoot. Om dit te realiseren zullen alle huishoudens op den duur van het aardgas af moeten. De woningen van De Loohof zullen dan ook niet worden aangesloten op het gasnet.
WARMTEPOMP
De woningen in De Loohof worden verwarmd door middel van een warmtepomp. dit is een milieuvriendelijke en aard- gasloze manier om uw huis te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken.
De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee het huis te verwarmen. De buitenlucht is de ener- giebron. in het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en overgedragen aan het koudemiddel. Het binnendeel zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmingssys- teem, tevens zorgt de binnenunit voor de opwarming van een boilervat. Dit boilervat en zorgt ervoor dat u altijd voldoende warmtapwater heeft.
ZONNEPANELEN
Een warmtepomp draait op stroom: uw woning verbruikt hierdoor geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige PV-panelen op uw woning.
    6
 8
9
1
3
1 Koperen nokvorst
2 Rieten dakbedekking
3 Keramische dakpan
4 Zinken goten en hemelwaterafvoer
5 Koperen goten en hemelwaterafvoer
6 Verduurzaamd houten gevelbekleding
7 Gevelbaksteen
8 Eikenhouten elementen
9 Hardhouten kozijnen
10 Gepoedercoat staal frans balkon
7
DE LOOHOF ERMELO
| 45
   43   44   45   46   47