Page 6 - Dirkjeserf Wekerom - 6 twee-ond-en-kapwoningen en 10 rijwoningen
P. 6

Daan Lafeber
ARCHITECT
 5
Architectuur met opvallende details!
 Eigen sfeer
Een eigen identiteit voor een buurt is van groot belang om je thuis te kunnen voelen . Kies je voor wonen in Wekerom, dan is het duidelijk dat je kiest voor een rustige dorpse sfeer . Vandaar dat hier in de architectuur de nodige aandacht aan is gegeven .
Het plan betreft zestien woningen in Dirkjeserf, een groep woningen die zich samen met de al gerealiseerde woningen uiten door hun eigen karakteristiek . Traditioneel in vorm, materialen en kleuren . Zo worden de zadeldaken afgedekt met traditioneel gebakken dakpannen in een warme grijstint . Voor de gevels is gekozen voor enkele tinten rode bakstenen . Voor de nodige afwisseling zijn er diverse accenten, zoals horizontale spekbanden en kaders om voordeuren . Deze worden in een grijstint baksteen uitgevoerd . Juist hierdoor onderscheiden deze woningen zich en vormen ze een samenhangende groep .
Wonen is een belangrijk onderdeel van je leven . Het is altijd fijn wanneer je daar als architectenbureau een positieve bijdrage aan mag geven . Ook bij dit plan spreek ik weer de wens uit dat mensen hier gelukkig mogen wonen!
Daan Lafeber
De Jong + Lafeber Architecten
 6
6
 5
 

   4   5   6   7   8