Page 32 - Dirkjeserf Wekerom - 6 twee-ond-en-kapwoningen en 10 rijwoningen
P. 32

  TECHNISCHE OMSCHRIJVING
De te behalen temperatuur in de woningen zijn conform de Woning- borg garantieregeling .
27. Elektrotechnische installatie
De technische installatie wordt aangelegd, conform verkooptekeningen, vanuit de meterkast, verdeelt over meerdere/ bedrade groepen, naar diverse aansluitpunten . Elektra-, cai- en telecom installatie wordt uitgevoerd conform de tekeningen . De volgende aansluitpunten/ aansluitingen worden aangebracht . In het algemeen wordt voor het elektramateriaal de volgende hoogten boven de vloer aangehouden:
De installatie met aansluitpunten, schakelaars, lichtpunten en dergelijke zijn op tekening aangegeven . Ter plaatse van de woning- scheidende wanden kan de plaats van het elektramateriaal afwijken van de tekening . Dit in verband met de geldende geluidsvoorschriften uit het Bouwbesluit . Alle elektrapunten worden met inbouwdozen uitgevoerd, met uitzondering van de elektrapunten in de trapkast, berging en houten buitenberging .
28. Loze leidingen t.b.v. Centrale antenne-inrichting (cai) / telefoonaansluiting (tel) / internetaansluiting (utp)
Per woning worden twee loze leidingen in de woonkamer en één loze leiding in slaapkamer 1 aangebracht . Dit zodat deze leidingen naar wens van koper kunnen worden bedraad . Deze leidingen worden gemonteerd op een hoogte van circa 300 mm .
AFWERKING TOILET, BADKAMER EN KEUKEN
29. Keukeninrichting
Het leveren en monteren van de keukeninrichting is niet in de koop- som opgenomen . Standaard aansluitpunten, zoals op tekening aangegeven, zijn wel in de koopsom opgenomen . De aansluitpunten voor water en riolering voor de keuken worden afgedopt . De elektra- punten in de keuken worden afgemonteerd .
30. Tegelwerk / kunst- en natuursteen
De standaard wandtegels zijn 200 x 250 mm (verrekenpost € 25,00/m2 incl . BTW) en worden geleverd en aangebracht op de volgende wanden:
• Toilet tot circa 1200 mm + vloer;
• Badkamer tot onderkant plafond .
De standaard vloertegels zijn 200 x 200 mm (verrekenpost € 30,00/m2 incl . BTW) en worden geleverd en aangebracht op de volgende vloeren: • Toilet;
• Badkamer .
In de badkamer worden de vloertegels ter plaatse van de douchehoek verdiept en onder afschot aangelegd . Alle inwendige hoeken en aan- sluitingen op kozijnen worden afgekit . Alle uitwendige hoeken worden voorzien van kunststof hoekprofielen .
Onder de raamkozijnen, indien met gemetselde borstwering uitgevoerd, worden aan de binnenzijde kunststeen Bianco C vensterbanken toe- gepast, met uitzondering van het kozijn van de badkamer waar tegels zullen worden aangebracht conform de gekozen wandtegels .
31. Sanitair
Het op verkooptekening aangegeven sanitair, merk Ideal, type stan- daard, wordt geplaatst en met de nodige stankafsluiters aangesloten op de riolering . Het sanitair omvat de volgende onderdelen:
Toilet
• Keramisch vrijhangend wandtoilet, met Geberit inbouwreservoir
en spoelonderbreking;
• Kunststof closetzitting met deksel, kleur wit;
• Geberit Sigma bedieningspaneel;
• Fontein met Grohe Costa L toiletkraan chroom, muurbuis en
chromen sifon .
Badkamer
• Keramisch vrijhangend wandtoilet, met Geberit inbouwreservoir en
spoelonderbreking
• Kunstof soft close closetzitting met deksel, kleur wit;
• Geberit Sigma bediedingspaneel;
• Wastafel met Grohe Eureco wastafelkraan chroom, ronde spiegel,
muurbuis en chromen sifon;
• Een putje in de douchehoek, Grohe Grohtherm 800 opbouw
thermostatische douchekraan, Grohe Tempesta New glijstang
doucheset .
• Optioneel is de badkamer te voorzien van een ligbad
TERREININRICHTING EN OPLEVERING
32. Tuinafwerking
Door de aannemer wordt volgens situatietekening aan de voorzijde van de woningen een groene beukenhaag aangebracht (hoogte = 60 cm, 4 stuks per strekkende meter) . Daarnaast worden er volgens situa- tietekening staalmat+hedera 180 cm hoog aangelegd .
Deze bestaat uit gaashekwerk met heidematten, aan weerszijde laten begroeien met hedera . En wordt ondersteund met hardhoutenpalen + bovenligger .
De tuinen worden afgewerkt en met de aanwezige grond geëgali- seerd . Vanaf de openbare weg tot de voordeur en garage zullen staptegels worden gelegd . De staptegels worden ook aangebracht vanaf de achterdeur naar de berging, de overige tuinaanleg dient door de koper zelf geregeld te worden .
33. Houten berging
De geprefabriceerde enkele en dubbele houten bergingen bestaan uit horizontale vurenhouten rabbatdelen . Kleur en afwerking staan beschreven in de kleur- en materiaalstaat . Het platte dak van de
 Schakelaars en combinatie van schakelaars en wandcontactdozen
1050 mm
Wandcontactdozen
300 mm
Wandcontactdozen t .p .v . opstelplaats keuken • Magnetron (aparte groep)
• Vaatwasser (aparte groep)
• Koelkast
• Loze leiding
• Wandcontactdoos ten behoeve van een
lichtpunt in een motorloze afzuigkap • Overig
2400 mm 650 mm 650 mm 650 mm 2250 mm
1250mm
Wandcontactdoos t .p .v . wasmachine (aparte groep)
1250 mm
Wandcontactdoos t .p .v . wasdroger (aparte groep)
1250 mm
Lichtaansluitpunt met armatuur (nabij voordeur, achterdeur en houten berging)
2000 mm
CAI- en telefoonaansluitingen
300 mm
Thermostaten
1500 mm
Hoofdbediening mechanische ventilatie t .p .v . de woonkamer
1650 mm
Nevenbediening mechanische ventilatie t .p .v . opstelplaats keuken
1250 mm
Wandcontactdozen t .b .v . installaties worden bepaald door de installateur
   Daar waar op tekening aangegeven worden rookmelders geplaatst, volgens de wettelijke normen, deze worden aangesloten op de elektro- technische installatie .
De woning wordt voorzien van een belinstallatie . Ter plaatse van de meterkast wordt een schel geplaatst en buiten naast de voordeur een beldrukker . Bij voor- en achterdeur en berging wordt een licht- armatuur geplaatst .
 32
     30   31   32   33   34