Welkom in de Rekenkamer Roermond

Centraal in de historische binnenstad van Roermond is De Bunte Vastgoed Zuid bezig met de herontwikkeling van een verouderd kantorencomplex. Het gesloten bouwblok bevindt zich tussen de Lindanusstraat, de Heilige Geeststraat en de Bethlehemstraat. Het nieuwbouwplan draagt de naam ‘De Rekenkamer’ en dit is een verwijzing naar de oude Roermondse Reeckenskamer, welke van ca. 1665 tot 1685 op de locatie was gehuisvest. 

In navolging van de nieuwbouwprojecten in de nabije omgeving zoals ‘De Lombardije’, ‘Quartier Damianus’ en het ‘De Kartuis’, is De Rekenkamer één van de laatste grote herontwikkelingslocaties in de historische binnenstad. Door de veroudering en leegstand van de laatst e jaren is het kantorencomplex toe aan een nieuwe, frisse impuls. 

Binnen het project worden verschillende woningtypologieën vormgegeven. De monumentale gevel aan de Lindanusstraat wordt in stand gehouden. Achter de monumentale gevel en op de hoek van de Heilige Geeststraat worden 13 appartementen gerealiseerd. Alle overige bestaande opstallen aan de Lindanusstraat, de Heilige Geeststraat en de Bethlehemstraat worden gesloopt. In totaal worden er 31 nieuwe woningen gerealiseerd waarvan 18 Herenhuizen, 12 Appartementen en een Penthouse

De herenhuizen onderscheiden zich door een imposante gevel met vier bouwlagen, grote inhoud, mooie diepe tuinen en een eigen parkeerplaats op het afgeschermde binnenterrein. De dertien luxe appartementen betreffen een combinatie van herbestemming van het monumentale gedeelte en nieuwbouw. Met als absolute parel in het project, een penthouse op de vierde verdieping aan de Heilige Geeststraat. 

Heeft u interesse in De Rekenkamer? Schrijf u dan nu in als belangstellende!

Nieuws

Geplaatst op 12 december 2018

De afgelopen tijd zijn wij achter de schermen druk bezig met de verdere uitwerking van het plan. Inmiddels is het totale plangebied in kaart gebracht. Op de situatietekening ziet u precies hoe het plangebied wordt ingericht en hoe de woningen rondom het…

Geplaatst op 12 november 2018

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 september 2018 het bestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie De Rekenkamer’ vastgesteld. Als alles naar verwachting verloopt, wordt het bestemmingsplan op 22 november 2018 definitief en onherroepelijk. 

Op dit moment…

Wilt u graag op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van De Rekenkamer Roermond? Dan kunt u zich via onderstaand formulier aanmelden. En vergeet niet onze Facebookpagina te liken! 

Mijn interesse gaat uit naar
Huidige situatie
© Copyright 2019 | Webdesign Ede Memorise