Plattegronden De Post (Hoge Ham)

De ontwikkeling aan de zijde van de Hoge Ham past qua bouwmassa (hoogte, diepte en breedte) en centrumfunctie binnen de bestaande bestemmingsplanvoorschriften.

Alleen voor het aantal nieuwe woningen dient een vrijstelling verkregen te worden.

Op de begane grond is net als in de rest van de Hoge Ham een centrumbestemming van toepassing.  Dit biedt o.a. mogelijkheden voor bedrijven uit de categorie B1, cultuur en ontspanning, detailhandel, dienstverlening, horeca, kantoren en maatschappelijke doeleinden.

De ruimte op de begane grond is ca. 520 m² gebruiksoppervlakte (GBO) en biedt (eventueel) mogelijkheden voor de Scapino om terug te keren in de nieuwbouw.

De commerciële ruimte is zo ontworpen dat deze eventueel ook gesplitst kan worden in 2 of 3 verschillende ruimtes.

Boven deze commerciële ruimte worden 6 appartementen gerealiseerd. 3 appartementen op de eerste verdieping en 3 appartementen op de tweede verdieping.

De appartementen zijn georiënteerd op de Hoge Ham en hebben een entree met trappenhuis en lift aan de zijde van de nieuwe steeg.

Parkeren voor de bewoners van de appartementen aan de Hoge Ham en de gebruikers van de commerciële ruimtes vindt plaats op het nieuwe binnenterrein achter het gebouw. Dit parkeerterrein is toegankelijk via het bestaande parkeerterrein tussen de juwelier en de voormalige Emté.

Nieuwe steeg
Bij het ontwerpen van de nieuwbouw is nadrukkelijk rekening gehouden met het verbeteren van de aanwezige steeg. In tegenstelling tot de huidige situatie is de steeg breder geworden. De gevel van de nieuwe commerciële ruimte krijgt ter plaatse van de steeg een meer “open karakter”. Hierdoor ontstaat meer verbinding tussen binnen en buiten en ontstaat een prettige en veilige steeg die uitnodigt om doorheen te lopen. Daarnaast zorgt de entree van de appartementen boven de commerciële ruimtes ervoor dat er meer “beweging” plaatsvindt.

Door verbreding en vernieuwing van de steeg wordt de verbinding tussen Hoge Ham en de parkeervoorzieningen aan de Dr. Willem Dreeslaan, het Looiershof en het Wilhelminaplein en niet te vergeten het Wilhelminapark nieuw leven ingeblazen.

Zo kan het een en ander mooi aansluiten op de nieuwe inrichting van de openbare ruimte.

Plattegronden De Post
 

Plattegronden De Nijverheid (dr. Willem Dreeslaan)

Om de zijde van de Dr. Willem Dreeslaan een flinke kwaliteitsimpuls te geven hebben we aan deze zijde een nieuw appartementengebouw ontworpen.

Dit gebouw bestaat uit 12 appartementen en twee penthouses en sluit qua bouwhoogte aan bij de overige appartementengebouwen aan de Dr. Willem Dreeslaan. Het gebouw bestaat uit 5 bouwlagen waarvan de bovenste bouwlaag terugliggend is.

Op de begane grond van dit nieuwe gebouw is ruimte voor ca. 18 parkeerplaatsen en 14 bergingen voor de daarboven gelegen appartementen.

De appartementen zijn allemaal georiënteerd op de Dr. Willem Dreeslaan en het nieuw aangelegde parkeerterrein.

De entree van het gebouw is gelegen aan de zijde van het parkeerterrein tussen de juwelier en de voormalige Emte en is voorzien van een lift en trappenhuis.

Om de 14 appartementen aan de zijde van de Willem Dreeslaan mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Parkeren:
Voor het nieuwe appartementengebouw aan de zijde van de Dr. Willem Dreeslaan word een nieuwe parkeervoorziening gerealiseerd bestaande uit ca. 18 parkeerplaatsen. Deze zullen openbaar toegankelijk zijn voor bewoners/bezoekers en overige centrumgebruikers. De 6 bestaande openbare parkeerplaatsen achter het oude postkantoor komen door de herinrichting te vervallen.

In totaal worden er in het plan ca 52 parkeerplaatsen aangelegd. Als we daar de 6 parkeerplaatsen vanaf trekken die gecompenseerd moeten worden, resteren er 46 nieuwe parkeerplaatsen.

Plattegronden De Nijverheid

© Copyright 2020 | Webdesign Ede Memorise