Financiële check

Bij het aankopen van een woning zijn er veel keuzes te maken. Behalve het kiezen hóe u wilt wonen, zoals type en bouwnummer, aantal slaapkamers en keuken, is het natuurlijk ook van belang om tijdig uw financiële ruimte te verkennen.

Want wat betekent de aankoopsom van uw droomhuis voor de maandlasten? Is er nog ruimte voor eventueel meerwerk? Hoeveel kunt u financieren met een hypotheek? Daarom vragen we u om bij uw inschrijving voor De Ligt IV een bewijs van financiële check toe te voegen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het vergroot uw kansen bij het toewijzen van de woningen ten opzichte van de inschrijvers zonder financiële check.

WAT HOUDT EEN FINANCIËLE CHECK IN?

De financiële check laat u uitvoeren door een erkend hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur. Hierbij wordt op basis van uw financiële gegevens bepaald of de aankoop van één van de nieuwbouwwoningen in De Ligt IV financieel haalbaar is voor u. Uw adviseur bevestigt dit schriftelijk in een brief. Deze brief levert u samen met uw inschrijfformulier in bij één van onze makelaars. 

Het modelformulier ‘Bewijs van financiële check’ kunt u hier downloaden en laten invullen door uw hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker. Uiteraard kunnen onze makelaars u hierbij van dienst zijn. 

Let op: Het is niet nodig om deze te onderbouwen met uw financiële gegevens. Een uitdraai van een zelf ingevulde hypotheekberekening voldoet niet. 
 

© Copyright 2022 | Webdesign Ede Memorise